Menü Bezárás

Melyek a vízvezeték-szerelők által leggyakrabban használt szerszámok?

Kíváncsi azokra a speciális berendezésekre és eszközökre, amelyeket a profi vízvezeték-szerelők magukkal visznek a vízvezeték-szerelési szolgáltatások nyújtásához? Ha valaha is volt alkalma megnézni a szerszámkészletüket, bizonyára számos különböző eszközt vett észre. Az általuk tartott eszközöket többféle célra használják, amelyek kifejezetten segítenek olyan problémák megoldásában, mint a csapok, a dugulás, a szivárgás, az elakadt csővezetékek és a vízfolyás.

Íme néhány a közös eszközök közül, amelyek minden vízvezeték-szerelőnek a szerszámkészletében vannak, hogy megoldják a vízvezeték-szerelési problémákat a házakban, irodákban és bármely más helyen.

Vízvezeték- szerelő szerszámok

1. Csőkulcs

A vízvezeték-szerelők tipikus eszközei közül a csőkulcs a legfontosabb eszközként ismert, amelyet alapvető vízvezeték-szerelési célokra használnak. Azt mondhatjuk, hogy a csőkulcs lazítja és meghúzza a csöveket, emellett segít a csővezetékek illesztésében.

Valójában általában kétféle csőkulccsal rendelkeznek; az egyik az elforgatáshoz, a másik pedig a megfogáshoz.

Látott vagy használt már valaha csőkulcsot? Nos, a csőkulcsnak fogazott fogai vannak, ami megkönnyíti a szakemberek számára a rögzítés megragadását.

Észrevette, hogy a vízvezeték-szerelési szakemberek inkább egy ruhát vagy bármilyen fedezetet tekernek a csőkulcs állkapcsai köré, ez segít megóvni a végső berendezést a sérüléstől.

2. Mosogató kulcs

Bár a csőkulcs a vízvezeték-szolgáltatások elengedhetetlen eszköze, ez nem csökkentheti a mosogatókulcs fontosságát a vízvezeték-szerelvényben.

A szakemberek a vízvezeték-szerelési szolgáltatások állítható, rendkívül hatékony és sokoldalú eszközének tartják a mosogatókulcsot. A mosogatókulcsot kifejezetten a mosogatók tápvezetékeinek rögzítésére és a tömörítő szerelésre használják.

A csőkulcshoz hasonlóan a mosogatókulcsnak is két kulcsa van; nagy és kicsi. Ehhez hozzáadva, a mosogatókulcsnak számos típusa van, kiemelve a kúpos záró kulcsokat, a csavarkulcsokat és a beállított kulcsokat.

Talán tisztában van azzal, hogy a mosogatókulcs segít a mosogatócsap helyzetének rögzítésében. Ilyen esetben elengedhetetlen számukra, hogy a legmegfelelőbb csőkulcsot használják, amely hatékonyan elveszíti és meghúzza a csöveket.

3. Fogó

Az emberek többsége ismeri a fogó kifejezést, mivel maga a szó azt a jelentést tükrözi, hogy bármit megfogjon vagy elfordítson.

Teljesen igaza van! A szerszám fogó a szerszámkészletükben a csavar és az anyák megtartására szolgál. Segítségével szabálytalan alakú tárgyakat is el lehet forgatni. Emellett segít a kemény csövek megtartásában is.

A fogónak szélesre nyitott pofái vannak.

Van egy állítócsavar, amely segít a rögzítésnek megfelelően beállítani.

A fogónak két nyele van, ami megkönnyíti a fogást.

4. Csavarhúzók

A vízvezeték-szerelésben használt kis eszköz, amelyet mindenkinek ismernie kell.

Alapvetően ez az az eszköz, amelyet a tárgyak rögzítésére használnak a csatlakozások csavarozásával vagy kicsavarásával. Sokféle csavarhúzó létezik, amelyeket különösen a csavarok, anyák és szögek megfelelő módon történő kezelésére használnak. A vízvezeték-szerelési szerszámkészleten belül a csavarhúzók választékát tartják fenn, amely formák és méretek szerint változik.

Ha megkérdezi, hogy melyik a leggyakoribb csavarhúzó az összes közül, elég nehéz bármit is kiválasztani. Bár a plusz alakú és csillag alakú csavarhúzókat gyakran használják a vízvezeték-szerelők és mi is otthonunkban.

5. Csőhajlító

Hogyan is lehetne nem kiemelni a csőhajlítókat a vízvezeték-szerelési szolgáltatásokban használt eszközök tárgyalása során!

A csőhajlító a vízvezeték-szerelő szerszámkészletének egyik eszköze, amelyet a különböző, kifejezetten rozsdamentes acélból és rézből készült csövek hajlítására használnak.

Itt felmerül a kérdés, hogy mi a csőhajlító tényleges munkája?

A csőhajlítót a csövek illesztésére és a szivárgó kötések javítására használják. Ez a leggyorsabb és legolcsóbb eszköz a vízvezeték-szerelési problémák megoldására.

A csőhajlító előnyei:

  • A csőhajlító segítségével könnyen hajlítható a cső bármilyen irányba.
  • Segít a csővezeték különböző kanyarulatainál lévő akadályok kezelésében
  • Segít hatékonyan megformázni a szögeket a kívánt irányba.

6. Vízvezeték-szerelő gitt

Van elképzelése a vízvezeték-szerelők által tapasztalt problémákról?

Itt a tömítés a két leggyakoribb probléma, amellyel az emberek többsége szembesül. Ennek a problémának a megoldásához használhatják a vízvezeték-szerelő gittet. Ez egy rugalmas és puha vízvezeték-szerelő eszköz, amelyet vízzáró tömítések létrehozására használnak. Ezt az eszközt elsősorban lefolyók és csapok tömítésére használják.

Itt lehet, hogy összetévesztette a teflonszalaggal, amely a csövek ízületeit tömíti. Nem! Mindkettő teljesen különböző szerszám, amelyeket használnak.

7. WC-csiga

Végül beszéljünk a WC-csigáról, amely szintén hatékony eszköz a vízvezeték-szerelésben. Tudjunk meg egy kicsit a WC-csiga kialakításáról!

Van izzófej a WC-csigához, amely belső kábellel is rendelkezik a csomagolási tömörítés fenntartásához. A WC-csiga a porcelán segítségével védelmet nyújt a berendezési tárgyaknak.

Használhatják a WC-csigát a WC könnyű tisztításához. Biztonságosan és olcsón tisztíthatjuk meg a WC-csavarokat.

Reméljük segítettük egy kis betekintéssel a vízvezeték- szerszámok megismerését. Ajánljuk még a 20 villáskulcs típus vízvezeték- szereléshez című cikket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük