Menü Bezárás

3 nélkülözhetetlen akkus gép

Az utóbbi évek tanulsága, hogy egyre többen döntenek úgy, városból kertes házba költöznek, nyaralót, esetleg valamilyen természetközeli és zöld helyet keresnek. Sokan minden előzmény nélkül vágnak bele a dologba, az életmód megváltoztatása azonban nem mehet egyik pillanatról a másikra. Sokan azt sem tudják, hogy milyen szerszámokra van szükség ahhoz, hogy mindent rendben lehessen tartani.

Az alábbi cikkünkben olyan nélkülözhetetlen eszközöket mutatunk be, amelynek minden otthonban helye van.

A legfontosabb akkus gépek

Azok a nélkülözhetetlen akkus gépek, amelyek szinte minden héten előkerülnek, nem felesleges pénzkidobások. Elsőként azonban azt kell eldönteni, hogy vajon az elektromos vagy a benzines szerszámokat érdemes választani. Fontos, hogy minden esetben az igényeinkhez és a felhasználói szokásainkhoz mérten válogassunk, ennek tükrében a legjobb, ha kezdőként akkus gépek közül választunk.

1. Akkus fúró-csavarhúzó

A háztartások alaptartozéka egy fúró-csavarhúzó, ami szinte minden egyszerű otthonfelújítási vagy éppen barkácsolási feladathoz jól jöhet. Azonban korántsem mindegy, hogy milyet szerzünk be. A szerszám választásánál a legfontosabb, hogy mekkora a készülék, ilyen a teljesítménye, az akkumulátor típusa, valamint a nyomatéka.

Hasznos, ha van otthon egy ütvefúró is, hiszen ez további lehetőséget ad arra, hogy még egy masszívabb falazatba is könnyen tudjunk lyukat fúrni. Az elmúlt időszakban a vásárlók egyre többször szereznek be felsőkategóriás szerszámokat, főleg a fúró-csavarhúzók esetében, hiszen az eszköz tényleg minden munka során előkerül.

2. Sarokcsiszoló

A flex, vagy más néven sarokcsiszoló első hangzásra talán feleslegesnek tűnhet, azonban ez egy igazi multifunkciós szerszám, ami számtalan feladat során szóba jöhet. Erre különféle korongokat helyezhetünk, amivel aztán nemcsak fémet, hanem fát is el tudunk vágni. Nem beszélve arról, hogy alkalmas polírozásra, csiszolásra, valamint egyéb tisztítási feladatra egyaránt.

Ha a lehető legpontosabb vágást szeretnénk, akkor akár még állványt is beszerezhetünk, így további munkákra használhatjuk. Akinek pedig már nem ismeretlen ez az akkus gép, annak érdemes beszereznie hozzá egy praktikus adaptert, így az eszköz könnyen átalakítható lyukfúróvá vagy körvágóvá.

3. Sövényvágó

A nevéből adódóan ez egy olyan készülék, amit sövény vágására használhatunk. A praktikus szerszám bár a növények darabolására lett kifejlesztve, nem csak ennyire képes. A kert rendszeres karbantartása az esztétikai szempontok mellett azért is fontos, hogy így elkerüljük a növényfertőzéseket. A vékony és sérült, esetleg beteg ágak és gallyak eltávolítására szolgáló akkus gépet tehát a sövény mellett a fák és bokrok ritkítására is alkalmazhatjuk.

Összegezve

Természetesen nem csak ez a három szerszám nélkülözhetetlen az otthonunkban. Van még két olyan készülék, amely ugyan nem létszükséglet, de azért jó, ha van belőle otthon. Ilyen a dekopírfűrész, amely precíz vágási feladatokhoz használható. Emellett jó lehet még egy ragasztópisztoly is, ami a háztartáson kívül a műhelyben is szerepet kaphat.

A Melyik akkus gépet válasszam? című cikkben még több segítséget adunk a kereséshez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük