Menü Bezárás

5 alapvető kerti szerszám, amire szükséged van a kertben

Minden kertész elmondja, hogy amikor a kert karbantartásáról van szó, a használt kerti szerszámok ugyanolyan fontosak, mint az ültetett magok, cserjék és fák. Bár a garázsát vagy fészerét megtömhetné a legkülönfélébb eszközökkel, ez az öt alapvető kerti szerszám mindenkinek segít abban, hogy a hüvelykujja egy kicsit zöldebb legyen. Ezeket nem érdemes kihagyni.


1, Kemény anyagú kesztyű


A nagyszerű kertészeknek mindig van egy kis kosz a körmük alatt, de ők is tudják, hogy milyen fontos az erős kertészkesztyű, amely megóvja őket a hólyagoktól, a bőrkeményedésektől, a tüskéktől és a karcolásoktól. A legjobbak könnyen felcsúsznak, de elég szorosak a gyomok, metszőollók és magok megfogásához. Mindig vegyen egynél több párat; ritkán vannak ott, ahol azt hiszi, hogy elhagyta őket.


2, Rövid nyelű lapát


A rövid nyelű lapát gyerekbarát ásóként, valamint nagyszerű segítőtársként szolgál a bokrok és kis fák szegélyezéséhez és a lyukak befejezéséhez. Könnyű és erős, ezek a két láb hosszú lapátok költséghatékony eszközök, amelyek nagyon kevés helyet foglalnak el a kerti fészerben, bár lehet, hogy elég gyakran fogja használni, hogy ritkán tegye el.


3, Talicska


Nem számít, hogy mekkora az udvar vagy a kert, egy talicska mindent megkönnyít. A palánták, a szerszámok és a munka gyümölcsének szállításától kezdve a talicskák csökkentik az utazások számát, a sérülések esélyét és az időigényt. Próbálja meg a legjobb talicskát beszerezni, amit megengedhet magának, és ha teheti, kerülje a műanyagot; a fém talicskák léggumiabroncsokkal több mint egy életen át tartanak, ha megfelelően ápolják őket.


4, Kerti permetezőgép


Még ha biokertet tervez is telepíteni, a rovarok és gyomok elleni védekezéshez rengeteg felhasználási lehetőséget talál egy kerti permetezőgépre. Mivel a legtöbb permetezőtartály-tisztítót ipari alkalmazásokhoz készítik, a legjobb, ha minden kerti permetezőt egy adott növényvédő szer, gyomirtó, gombaölő szer vagy műtrágya számára szentel. A legtöbb kertnek jót tehet a gyom- és kártevőirtás, különösen a gyepes területeken. Az 5 tipp tavaszi munkákhoz a kertben című cikket is ajánljuk.


5, Kerti gereblyék


A kerti gereblyék vitathatatlanul az egyik legsokoldalúbb kerti szerszámok közé tartoznak, és az egész évszakban fontos szerepet töltenek be, akár a levelek felsöprésében, akár a mulcs elsimításában, akár a nagy gyomhalmok összegyűjtésében. A gereblyéknél fontos a kényelem, és bár lehet, hogy ostobaság a boltban kipróbálni, érdemes olyan gereblyét találni, amely megfelel az Ön méretének, fogásának és súlyhatárainak. A háta és a keze hálás lesz érte!

Összegzés

Reméljük, segítettünk a kerti szerszám válogatásban.

Adunk még tippet a 3+1 kerti szerszám, amire nyáron is szükség van című cikkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük