Menü Bezárás

7 legfontosabb autószerelő szerszám

Milyen szerszámok kellenek az autószereléshez? Számos szerszámot fel lehetne sorolni, amivel autószerelés közben dolgozni kell, de most ebben a cikkben hét nagyon fontos szerszámot emeltünk ki.

Autószerelő szerszámok

Rugalmas fejű racsni

Az ultravékony fejnek köszönhetően szűk helyeken is használható, a flex funkció pedig lehetővé teszi, hogy elfordítsa a nyelet, hogy maximálisan ki tudja használni a rögzítőelemek és a gyújtógyertyák meglazításához. A nagy műanyag nyél lehetővé teszi, hogy több izmot tudjon bevetni. Másodpercek alatt kifordítja az anyákat és csavarokat.

Autóipari sztetoszkóp

Az ügyfelek nap mint nap kérik a szerelőket, hogy találják meg és javítsák meg a jármű furcsa hangjait. A lusta szerelők csak találgatják az okot, és addig cserélgetik az alkatrészeket, amíg a zaj el nem tűnik. A profi szerelők azonban sztetoszkópot használnak. Ez az egyik legfelbecsülhetetlenebb szerelői eszköz. Van azonban egy hátránya – nem segíthet olyan zajok megtalálásában, amelyek csak vezetés közben jelentkeznek. Ezért néhány szerelő felugrott a vezeték nélküli szondáztatás szekerére. A csattanások, puffanások és zúgások forrásának megtalálására vezeték nélküli sztetoszkópot használnak.

Néhány készlet több adóval és mikrofonbilinccsel, vevővel, fejhallgatóval és kampós pánttal van felszerelve. A mikrofonokat csak a zaj általános környezetében lévő legvalószínűbb gyanúsítottakhoz kell rögzíteni. Ezután tegyen egy kört a járművel. Hallgassa az egyes mikrofonokat, amíg meg nem hallja a zajt.

Ha van egy idegesítő járműzaj, de nincs kedve megvenni egy ilyen készletet, keressen egy olyan szakembert, amelyiknek van ilyen.

Hosszabbító sáv

1. A reteszelő hosszabbító rudak a foglalatokhoz tartanak: Kellemetlen, amikor a racsni és a hosszabbító kihúzza a racsnit és a hosszabbítót egy szűk helyről, és csak azt veszi észre, hogy a dugókulcs még mindig a csavarfejre van akadva. Ez soha nem fordulhat elő, ha reteszelő hosszabbítót használ. Húzza vissza a reteszelőgyűrűt, pattintsa fel a foglalatot, és engedje el. A foglalat rögzül, és mindig ki fog jönni a hosszabbítóval együtt.

2. Kímélje meg a hátát egy 20 hüvelykes hosszabbító rúddal. Csak csattintsd a dugókulcsot a végére, és állva csavarozd el.

3. A hajlékony dugókulcsok szűk helyekre is beférnek. Sokkal rövidebb profiljuk van, mint egy közönséges dugókulcs és kardáncsukló kombónak. Lehetővé teszik a csavarok eltávolítását és beszerelését igazán hozzáférhetetlen helyeken.

Vákuumszivattyú

Használd a vákuumszivattyút a vákuumvezérelt érzékelők és motorok tesztelésére. Vagy keresd meg a szivárgó vákuumvezetéket az egyes vezetékek bedugaszolásával és vákuum alkalmazásával. Ha tart, akkor jó. A vákuumszivárgás keresésére is használhatod a mérőműszert. Csak fújj karbontisztítót a lehetséges szivárgási helyek köré. A mérőműszer lobogni fog, ha a szivárgó területet befújod. Szeretnéd saját magad leereszteni a fékeket? Csak csatlakoztasd a folyadékátadó palackot és a vinilcsövet a szivattyúhoz.

Ezután használd az utántöltő adaptereket, hogy a főfékhenger tele maradjon, miközben a fékfolyadékot kiszívja a légtelenítő csavarokból. Addig pumpálj, amíg friss folyadékot nem látsz. A szivattyút a szervokormány folyadékának átöblítésére is használhatod.

Akkumulátortartó

A régi autóakkumulátorok egy tonnát nyomnak, és mindig szorosan be vannak ékelődve. Csak nyisd ki ennek az akkumulátortartónak az állkapcsát, csapd rá az akkumulátorra, és emeld fel és vedd ki. Mostantól az akkumulátort az oldaladon hordhatod, távol a ruhádtól. Ezután használd az új autóakkumulátor betöltéséhez.

Racsni hosszabbító

Amikor olyan területeken dolgozol, mint a motortér, néha egyszerűen nem tudod bejuttatni a dugókulcsot a szűk helyekre. Itt jön jól a racsni hosszabbító. Csapd a dugókulcsát a hosszabbító egyik végére, a másik végére pedig csatlakoztasd a racsnit. Ezután lazítsd meg vagy húzd meg az “elérhetetlen” csavart.

Hatlapos csavarhúzók

A hatlapos csavarhúzókra nem sokszor lesz szükséged. De amikor tényleg szükség van a nyomatékra, akkor megteszik a magukét. Csak csúsztasd a csavarkulcsot a csavarhúzó szárán lefelé és a csavarkulcsra. Ezután nyomd a csavarhúzó hegyét a csavarfejbe, és hajoljon bele, miközben a csavarhúzót a csavarkulccsal forgatod. A “behajlás” a csavarhúzóhegyet a csavarfejben tartja, míg a csavarkulcs további erőt biztosít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük