Menü Bezárás

Melyek a kéziszerszámok típusai?

A kéziszerszámok nagyon fontosak a mindennapi munkákhoz. Az emberek már ősidők óta használják őket különböző hasznos feladatok elvégzésére. A kéziszerszámok különböző típusúak, és bármilyen munkához használhatók. Egyes szerszámok sokoldalúak, néhányat pedig kifejezetten egy adott munkához használnak.

Ha a legjobb eredményt szeretné elérni munkája során, nagyon fontos ismerni felépítésüket és megfelelő használatukat. A tudás hiánya vagy a hanyagság számos hibához és sérüléshez vezethet.
A kéziszerszámok használata során a megfelelő használat és a pontosság fontosabb, mint a munka sebessége. Az elvégzendő munka típusa alapján egy mesterembernek ki kell választania a megfelelő szerszámokat. Tisztában kell lennie azzal, hogy a munkához milyen szerszám illik. Ellenkező esetben a munka minősége és hatékonysága szenvedni fog.


A kéziszerszámok különböző csoportokba sorolhatók:

  • A szerszámok elrendezése – mérőszerszámok
  • Ütőszerszámok – kalapácsok és szánkók
  • Fémvágó szerszámok – reszelők, fúrók, vésők stb.
  • Tartószerszámok – fogók és szorítók
  • Élező és csiszoló szerszámok

Kalapács

A kalapácsot úgy tervezték, hogy kis területen nagy erőt fejtsen ki. Ez egy hosszú fapálca, amely egy fémtömbbe van rögzítve. A kalapács egyik oldalán kerek, míg a másik oldalán éles. A kalapács nagyon sokoldalú, akár szögelni akarsz valamit, akár el akarsz törni valamit, a legjobb barátod lesz. De győződjön meg róla, hogy megfelelő súlyú a felhasználó számára. A kalapács kiválasztásakor gondosan kell választani a különböző méretek és súlyok közül.

Csavarhúzó

A csavarhúzók nagyon fontosak, és a csavarok, csavarok és anyák meghúzására szolgálnak. Különböző formájúak, és a csavar méretének megfelelően módosíthatók.

Satu


A bilincseket arra használják, hogy a tárgyakat szorosan összetartsák, hogy megakadályozzák a szétválást vagy az elmozdulást a befelé irányuló alkalmazáson keresztül. Általában javítási munkáknál vagy bútorok összeszerelésénél használják őket.

Csavarkulcsok


A csavarkulcsot tárgyak megfogására és elforgatására használják. Ezeket a szerszámokat általában vízvezeték-szerelési munkáknál használják, Ezen kívül bútorok összeszerelésénél vagy kerékpárjavításnál is használhatók anyák és csavarok lazítására vagy meghúzására. A villáskulcsok számos változatban kaphatók, a zárt végűektől a nyitott végűekig vagy állíthatóakig. A 20 villáskulcs típus vízvezeték-szereléshez című cikkben több csavarkulcsról is van szó.

Fogó


A fogó szinte minden háztartásban megtalálható. Tárgyak szilárdan tartására, más anyagok hajlítására és nem kívánt elemek eltávolítására használják. Drótok hajlítására vagy kiegyenesítésére, vezetékek elvágására, szögek eltávolítására, vagy egyszerűen csak a tárgyak szilárdan egy helyen tartására is használják. A tűs végű és drótvágó képességgel rendelkező fogók a legjobb fajták közé tartoznak. Mind a műhelyekben, mind az otthonokban hasznosak.

Mérő szalag


A mérőszalag minden kézműves vagy gyártó számára elengedhetetlen eszköz. Hasznosak a helyiség vagy a fal mérésekor. Ha az építőiparban dolgozik, a mérőszalag az első dolog, amire szüksége lehet.

Reszelők


A reszelők sima élek létrehozására vagy új forma vagy profil kialakítására szolgálnak. Bizonyos esetekben a műanyagból, fából vagy fémből származó felesleges anyag eltávolítására használják.

Imbuszkulcs


Az imbuszkulcs és a hatlapos kulcs egy egyszerű szerszám, amelyet a fejükben lévő hatszögletű foglalattal rendelkező csavarok és csavarok meghajtására használnak. Ezek a szerszámok L alakúak, egyenlőtlen karokkal. Az imbuszkulcsokat elsősorban bútorjavításhoz, kerékpárok vagy biciklik javításához stb. használják.

Zárszó


Ezek mindegyike fontos kéziszerszám, amelyeket különböző iparágakban használnak. Gondosan kiválaszthatja az Ön igényeinek megfelelőt. Az otthoni munkákhoz még adunk tippeket a 10 praktikus szerszám otthonra című cikkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük