Menü Bezárás

A hidromasszázs zuhanykabin beépítése

A mai világban nagyon stílusosnak számítanak a hidromasszázs kiegészítők a fürdőszobában. Legyen szó zuhanyról, kádról, esetleg fúvókáról, mindnek megvan a maga előnye. A Sanotech hidromasszázs zuhanykabin beépítése nem nagy ördöngösség, így szinte bárki beszerezhet egy ilyen darabot. De vajon, hogyan lehetséges mindez? Ebből a cikkből minden kiderül!

Otthoni zuhanyzás élménye

A reggeli tisztálkodás és a fogmosás helyszíne több szempontból is fontos terület. Itt indítjuk a napot, de legtöbbször itt is zárjuk le azt. A mini otthoni wellness funkciókkal azonban sokat dobhatunk az élményen. A Sanotech hidromasszázs zuhanykabin például remek megoldás lehet azoknak a személyeknek, akik szeretnek ellazulni egy hosszú napot követően. Ez a népszerű eszköz kisebb fürdőben is elfér, szinte bárhová kényelmesen beszerelhető, csak pár szerszámra van szükségünk hozzá.

A hidromasszázs zuhanykabin beépítése

Az előkészületekhez kelleni fog a fürdőszoba méretének ismerete. A legtöbb gyártó persze szakember közreműködését javasolja a beépítéshez, ám egy ügyeskezű férfi pillanatok alatt megoldhatja ezt a feladatot. A webáruházakban kapható zuhanykabinok összeszereléséhez első körben szerszámokra lesz szükség.

  • Egy fúrógépre
  • Csillagcsavarhúzókra
  • Villáskulcsokra
  • Vízmértékre
  • Mérőszalagra
  • Ceruzára

Az előkészületekhez hozzátartozik az alkatrészek ellenőrzése. Nézzünk át minden egyes csavart, panelt és kiegészítőt, majd vessük össze a szerelési útmutatóval. Ha minden rendben van, akkor kezdhetjük is a szerelést.

Először állítsuk be a tálcát a leendő helyére, ahol rögzíteni szeretnénk azt. A legjobb, ha a zuhanykabin formája illeszkedik a hely igényeihez. Kis fürdőszoba esetén megfelelő megoldás lehet egy íves változat, amelyet sarokba is szerelhetünk. A megfelelő beállításhoz azonban vízmértékre is szükség lesz, amely elengedhetetlen a szintezéshez.

A következő lépés, hogy felszereljük a lefolyót. A zuhanytálca alján találhatunk egy lyukat, amely odailleszthető a szifonhoz, itt tud majd lefolyni a víz a kabinból. A lejtéssel nem kell törődnünk, mivel a vásárolt termékek már alapból is lejtenek egy kicsit, pont annyira, amire szükségünk van.

A gyártó utolsó lépésként az ellenőrzést javasolják, hogy biztosan minden stimmeljen az első használat előtt. Először illesszük a fúvókátés a csaptelepet a panelbe. Ez nem egy nagy ördöngösség, hiszen egyes darabok helyét az útmutató pontosan leírja. A rögzítés után a csaptelepek következnek, amelyeket szintén a panelben kell majd elhelyezni. Ebben az esetben egyszerűen húzzuk át a lyukon a telepet és már kész is.

A pontos összeszereléshez azonban mindig érdemes alaposan elolvasni az útmutatót. Ha valami nagyon nem megy, akkor mindenképpen kérjünk segítséget, hiszen csak így biztosíthatjuk magunknak a biztonságos fürdést.

Összegezve: A Sanotechnik hidromasszázs zuhanykabin egy rendkívül kedvelt termék, hiszen segítségével kipihenhetjük egy hosszú hét fáradalmait. Az eszköz beépítése nem igényel szaktudást, egy ügyeskezű személy pár óra alatt elvégezheti a munkát. Amennyiben mégsem boldogulunk, nyugodtan kérjünk segítséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük