Menü Bezárás

3+1 kerti szerszám, amire nyáron is szükség van

Még a hobbi kertészek is azon az állásponton vannak, hogy van jópár olyan kerti szerszám, ami nélkül nem végezhetünk megfelelő minőségű munkát. Tavasztól őszig számos olyan eszközre szükség van, amivel megkönnyíthetjük a dolgunkat a kinti tevékenységeket. Ilyen lehet a permetező, a fűkasza, de órák hosszat lehetne sorolni, mi minden kellhet a kertben. Cikkünkben részletesen bemutatjuk a fontosabb darabokat. 

Alapkellékek nyáron 

Az alap eszközök között biztosan szerepelnie kell egy fűnyírónak, esetleg egy kistraktornak, ha nagyobb a telkünk. A minőségi gyepápoláshoz elengedhetetlen, hogy folyamatosan nyírjuk és öntözzük a füvet. Emellett nem árt beszerezni egy permetezőgépet sem, hiszen rengeteg rovarral és kártevővel kell szembenéznünk a melegebb időjárás hatására. A kertészkedés alapvetően azért is jó hobbi, mert szabad levegőn tölthetjük az időnket, ráadásul közvetlenül érintkezhetünk a természettel. Ahhoz azonban, hogy ne csak a fűről és a kártevőkről szóljon a nyár, érdemes beszerezni kerti szerszámok forgalmazásával foglalkozó webáruházból pár eszközt.  

1. Gereblye 

Az ültetvény gondozásához kelleni fog gereblye, amivel megfelelően elegyengethetjük a földet. Választható készletben és kisebb méretben egyaránt. A készlet egy fanyelet és egy gereblye fejet tartalmaz, amely ezáltal egy többfunkciós szerszám is. Remekül alkalmazható növényágyásokhoz és talajmegmunkáláshoz egyaránt. Az univerzális változat pedig egy fa nyéllel gyártott, robosztus és tartós függesztőlyukkal ellátott darab, amely az egyszerű tárolásért felel.  

2. Ásó 

Az ásóra nemcsak az ültetéshez van szükség, hiszen amennyiben területet szabadítanánk fel, illetve elszáradt növényeket szednénk ki a földből, akkor is jól jöhet egy ilyen kerti szerszám. A csúcsos ásók jól bírják a strapát, sokkal könnyebb velük a munka még egy száraz és agyagos talaj esetén is. A Gardenaweben kínálatában azonban teleszkópos modell is beszerezhető, ahol a nyél nagyságát mi magunk állíthatjuk be.  

3. Kapa 

A kerti kapától kezdve, a répakapán keresztül, egészen a gyomkapáig, szinte bármilyen munkához beszerezhetünk kerti eszközt. A hagyományos változat kapáláshoz, gyomláláshoz, barázdahúzáshoz, egyengetéshez és levegőztetéshez egyaránt alkalmas darab. Segítségével növénykímélő kertápolást végezhetünk még egysűrűn ültetett veteményesben is.  

+1. Szerszámtartó 

Az eddig említett és egyéb másik kerti szerszámokat azonban tárolni is megfelelően kell ahhoz, hogy azok ne rozsdásodjanak vagy görbüljenek el. Választható sima kampó, de kész szerszámtartó egyaránt. Utóbbi tökéletesen használható a háztartási és a kerti eszközök tárolására. Kampónként maximum 10 kilogrammnyi szerszámot helyezhetünk el rá. A csúszásgátló bevonattal ellátott berendezés még a combisystem és a további original Gardena System rendszerelemek tárolására is kiválóan alkalmas.  

Összegezve 

A nyári időszakban rengeteg kerti munka vár ránk a virágosban és a veteményesben egyaránt. Ehhez azonban kerti szerszámok forgalmazásával foglalkozó webáruházakban is körbe kell nézni. A megfelelő eszközöket ugyanis minél előbb be kell szerezni, hogy ne hétvégén derüljön ki, hogy nincs otthon egy strapabíró kapa, gereblye, vagy éppen ásó. Ezeket azonban tárolni sem árt, amihez szerszámtartót is érdemes rendelni.  Kertészkedéssel kapcsolatos számos tippet olvashatsz a kerteszeti-aruhaz.hu kertészeti blogjában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük