Menü Bezárás

10 praktikus szerszám otthonra

Az otthon kényelmében alapesetben mindenki megpihenni szeretne. Sajnos azonban előfordulhat, hogy olykor szerelni kell ezt-azt, mert elromlott, mert kényelmesebbé szeretnénk tenni életünket. Ehhez azonban mindenképp jó, ha rendelkezünk a szükséges szerszámokkal, különben jó eséllyel lehetetlen feladat elé nézünk. Az alábbiakban éppen ezért összegyűjtöttünk 10 praktikus szerszámot otthonra, amik birtokában bármivel megbirkózhatunk.

Otthoni szerszámok

A szerszámok megléte leginkább csak akkor jut eszünkbe, mikor igazán szükségünk lenne rájuk. Ilyenkor nekiállunk felkutatni a házat, hogy megtaláljuk a megfelelő szerszámot, majd végül kölcsönkérünk egyet a szomszédunktól vagy ismerősünktől. Amennyiben azonban rendelkezünk az alábbi szerszámokkal, akkor ez elkerülhető lehet:

1, Kalapács

Akár egy képet kell felakasztani, vagy valahol beütnénk egy szeg, ahhoz a kalapács a legszükségesebb szerszámok. Általános dolgokhoz egy hagyományos, normál fejű, könnyű kalapács teljességgel elégséges lehet, de találkozhatunk betontörő, vagy épp gumi kalapácsokkal is a speciálisabb feladatokhoz.

2, Csavarok

Ha kiesett vagy kilazult egy csavar, az gyorsan kicserélhető egy kézi, vagy gép csavarhúzó segítségével. Ehhez azonban fontos, hogy legyen egy megfelelő csavar, amit behajtunk. Ezekkel a kis szerszámanyagokkal ajtók, zsanérok egyszerűen rögzíthetők. Ma már számos nagyszerű csavar-szettek vannak különböző méretű csavarokkal, amelyek ugyanakkor helyet takarítanak meg, így biztos, hogy mindig kéznél lesz a megfelelő méret.

3, Fúró-csavarozók

A biztos feladatmegoldáshoz, többek között jó ha van egy vezeték nélküli, akkumulátoros csavarhúzó, vagy épp vezetékes ütvecsavarozók is a háztartásban. Ez a multifunkciós szerszám nagyon jól jöhet akár csavarozni, akár fúrni kell valami olyat, ahol szükség van egy kicsit több erőre.

4, WD-40

A WD-40-es anyagot számtalan dologra használhatjuk a háztartásban. Megvédi a szerszámokat a rozsdától, meglazítja a csavarokat, eltávolítja a zsírkrétát a falról, rovarriasztó, így el is egy szükséges elem lehet a listánkon.

5, Fogó

A fogó segítségével szögeket húzhatunk ki, összenyomhatunk, vagy kihúzhatunk vele dolgokat. Számtalan formájú létezik, de legalább egy fajta jó, ha minden háztartásban van belőle. A legsokoldalúbb az úgynevezett kombinált fogó, de kábelvágó, lapos, oldalcsípő és harapó fogókkal is találkozhatunk. Fogót a vízvezeték-szereléshez is érdemes használni, amiről a 20 villáskulcs típus vízvezeték- szereléshez című cikkben írtunk. A fogó szerepel a Melyek a vízvezeték- szerelők által leggyakrabban használt szerszámok? című cikkben is.

6, Vízmérték

Ha nem akarunk ferdén lógó festményeket, vagy furcsán álló polcokat látni, jó ha van otthon egy vízmérték. Ennek segítségével a tökéletes függőleges és vízszintes tájolást is megtalálhatjuk a dolgok rögzítésekor.

7, Fűrész

Ház, és legfőképp kert tulajdonosok repertoárjából nem hiányozhat a szerszámok közül a fűrész. Ez a szerszám nagy segítség lehet a ház körül és sok bosszúságtól szabadíthat meg minket.

8, Vágókés

Egy jó minőségű, éles vágókésre minden háztartásban szükség van. Szőnyegek, kartonok, csomagok könnyen és gyorsan nyithatóak vele, de más téren is hasznosak lehetnek.

9, Csavarhúzó

A csavarhúzó jó eséllyel nem az a szerszám, amit minden nap használni fogunk, de jó ha van kéznél egy, hiszen segítségével a csavarok gyors meghúzása, vagy egy-egy gyors szétszerelés is megoldható.

10, Fázisceruza

Ezt az eszközt arra használhatjuk, hogy az aljzatok áramtartalmát megvizsgáljuk. Alapesetben elektromos problémával mindig forduljunk szakemberhez, de mindenesetre, jó ha van egy fázisceruza a házban, ha kideríthessük, hol lehet a probléma.

Összegezve: A fenti szerszámok tehát mindenképpen jó ha megtalálhatóak otthonunkban, vagy a garázsunkban, hiszen segítségükkel számos ház körüli problémát megoldhatunk önerőből is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük